Баня

Баня

Банята често е една от най-малките стаи в дома, но една от най-сложните, когато дойде време за преустройство. От водопровод през окабеляване до вентилация и осветление до правилния избор на материали и тела, няма съмнение, че успешните проекти изискват внимателно планиране и дизайн. В някои части на света напр. Индия, тоалетната обикновено е включена в банята; в други, на тоалетната обикновено се предоставя специално помещение, отделно от това, предназначено за дейности по лична хигиена. В северноамериканския думата "баня" понякога се използва за обозначаване на всяка стая в резиденция, която съдържа тоалетна, независимо от включването на вана или душ.

В исторически план къпането често е колективна дейност, която се провежда в обществени бани. В някои страни споделеният социален аспект на прочистването на тялото все още е важен, като например при Sento Япония и "турска баня" (известна също с други имена) в целия ислямски свят. За пълна баня обикновено се разбира вана или душ (или и двете), тоалетна и мивка.

Материалите и покритията за тавани, стени и пода трябва да са водонепроницаеми и лесно почиствани. Използването на керамика или стъкло, както и гладки пластмасови материали, е често срещано в баните за лесното им почистване.

Ние от Mix Stoki предлагаме в категория "БАНЯ" най-различни видове стоки за банята - кошове, отоплителни лири, смесители за душ и мивка, кошове за пране и др.